Verificare valabilitate ITP

Expira ITP-ul? Verificare Valabilitate ITP – Verifica la RAR daca Inspecţia Tehnică Periodică a masinii tale este valabila!

Daca a fost inregistrata in baza de date Inspecţia Tehnică Periodică, Registrul Auto Roman ofera posibilitatea de a revedea daca Inspecţia Tehnică Periodică a masinii dumneavoastra este de actualitate.
Daca s-a efectuat ITP-ul intr-o companie autorizata R.A.R. si nu va revedeti in baza de date, puteti completa un formular de sesizare.

Detinatorul legal al autoturismului are obligatia de a efectua Inspecţia Tehnică Periodică si de a respecta periodicitatea efectuarii acesteia conform categoriei autoturismului.
La prima inspecţie se va tine cont de data primei înmatriculări, iar pentru următoarea Inspecţia Tehnică Periodică, se va socoti de la data celei precedente.

Autovehiculele care sunt înmatriculate prima dată în România, nu se vor regăsi la optiunea “Verificare ITP” intrucat la aceste autoturisme nu s-au efectuat ( in Romania ) Inspecţiei Tehnice Periodice.

Bazele de date ale R.A.R. ce contin autoturisme cu Inspecţia Tehnică Periodică în termen de valabilitate sunt actualizate periodic.