Service Auto – Calitate si Promptitudine – Servicii Profesionale – Diagnoza Computerizata multibrand / ITP / Reglaj Directie / Reparatii mecanice si electrice / Aer Conditionat

Adresa de e-mail: service@autodoc.ro Telefon: 0740075986

ARBORI CARDANICI SI DIFERENTIALE

Cardanele și diferențialele sunt componente cu functia de transmitere și distribuire a cuplului motor între roțile din spate a mașinii și axe. Primele gestioneaza miscarea roților de direcție. Cele din urma ofera posibilitatea roților unei singure axe să se învârtă la diferite viteze.

Simptome defecțiuni

Bătăile sau ciocăniturile ce interactioneaza cu autoturismul; după activarea cutiei de viteze semnalizeaza slăbirea cardanului, uzare, defectiuni ale articulațiilor în formă de U sau la cuplaje cu sloturi. Zăngănitul invariabil cand conducem, poate indica deteriorare ale rulmenților. Vibrațiile prezente la deformarea cardanului, avarii rulmenți sau slăbire componente de fixare. Zgomote cu prezenta crescuta ca intensitate în curbe, prezenta ulei din jurul componentei poate fi rezultatul unei defectari a diferențialelor.

Cauze defecțiuni

Absenta lubrifiantului conduce la deteriorarea articulațiilor cardanice și rulmenților, angrenajelor și cuplajelor cu sloturi. Deteriorare componentelor de etanșare au rezultanta infiltrarea murdăriei și umezelii la componente, cauzal pentru componentele ce vor intra în legatura, vor prezenta uzura mai rapid și de asemenea vor prezenta semne de rugina. Conducerea agresiva determina degradarea accelerata a articulațiilor în formă de U, rulmenților si de asemenea a diferențialului. Contraindicat pentru va și supraîncălzirea diferentialului.

Aboneaza-te la newsletter si fii mereu la curent cu noutatile!