Service Auto – Calitate si Promptitudine – Servicii Profesionale – Diagnoza Computerizata multibrand / ITP / Reglaj Directie / Reparatii mecanice si electrice / Aer Conditionat

Adresa de e-mail: service@autodoc.ro Telefon: 0740075986

REGLAJ DIRECTIE

PROGRAMARE REGLAJ DIRECTIE 0740 075 986 / 0264 256 563

PROGRAMARE REGLAJ DIRECTIE
0740 075 986 / 0264 256 563

Dacă vehiculul dvs. “trage într-o parte”, prezintă uzură neuniformă a anvelopei sau are un volan descentrat, probabil este nevoie de o aliniere a roților. La urma urmei, manevrabilitatea, direcția, suspensia și anvelopele sunt toate legate de alinierea sau unghiul roților. Veți dori ca mâinile celor mai capabili profesioniști din domeniul auto să efectueze această procedură de la eroare la remediere. Locul pentru aceasta este service Autodoc – str. Plevnei nr. 28-32 Cluj-Napoca .

Mecanismul de directie al unui autovehicul asigura transmiterea miscarii de la volanul autoturismului la rotile motrice prin coloana volanului la caseta directive si de aici la roti prin intermediul bieletelor de directie.

Demultipricarea miscarii este asigurata de caseta de directie .

Mecanismul de directie se compune din :

  • volanul directiei
  • coloana volanului formata din doua axe legate intre ele de printr-o articulatie cardanica
  • caseta de directie care poate fi mecanica sau hidraulica in interiorul caruia se afla un angrenaj pinion – cremaliera
  • bieletele de directie care sunt elementele de transmitere a miscarii de la cremaliera la cele doua roti prin intermediul unor bucse din cauciuc, iar pe port fuzeta printr-o rotula ( nuca ) capsulate.

Fiecare capat al cremalierei este protejat printr-un burduf de cauciuc . Intretinerea mecanismului de directie consta in :

  • verificarea si complectarea uleiului in caseta de directive
  • supravegherea atenta a starii pompei hidraulice la casetele hidraulice , a burdufelor din cauciuc
  • verificarea periodica a rotulelor, cuplajele axelor volanului si caseta de directie

Verificarea geometriei rotilor este o operatiune extrem de importanta, necesar sa fie efectuata periodic si in situatii de inlocuire a pieselor sistemului de directie sau la inlocuirea anvelopelor

In cadrul acestei operatiuni sunt incluse verificari ale unghiului de fuga, unghiului de cadere si al unghiului de convergenta al rotilor.

Geometria incorecta a rotilor poate conduce la accidente rutiere datorita instabilitatii autoturismului pe carosabil sau poate produce pagube proprietarilor cum ar fi uzura neuniforma si prematura a anvelopelor autoturismului

Aceasta uzura prematura conduce de cele mai multe ori la cheltuieli mult mai mari decat cele presupuse de verificarea geometriei si corectarea acesteia. Service-ul Autodoc vine in ajutorul Dumneavoastra cu aparatura de ultima generatie reglaj directive 3D ce permite reglarea unghiului de fuga cu ajutorul tehnologiei infrarosu.

Aboneaza-te la newsletter si fii mereu la curent cu noutatile!