Informatii generale

SC AUTODOC SRL va ofera servicii de ITP in orasul Cluj-Napoca pentru urmatoarele tipuri de autovehicule si autoutilitare
Lucrarile de tip ITP sunt efectuate de catre specialistii nostri, cu aparate verificate metrologic care permit efectuarea operatiunilor prevazute de legislatie. Toate aceste tipuri de verificari sunt executate sub asistenta si autorizarea Registrului Auto Roman.
AUTODOC va ofera servicii ITP pentru urmatoarele autovehicule:
1) Autoturisme echipate cu motoare diesel
2) Autoturisme echipate cu motoare pe benzina
3) Autovehicule echipate cu motoare pe benzina + GPL
4) Autovehicule cu tractiune integrala (4×4)
5) Autoutilitare si microbuze cu masa mai mica sau egala cu 3,5 tone


Conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 81/2000 aprobată prin Legea nr. 167/2003, modificată şi completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 40/2005 aprobată prin Legea nr. 373/2005, vehiculele rutiere înmatriculate pot fi menţinute în circulaţie in cazul in care se face dovada încadrării acestora în specificatiile tehnice referitoare la siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prevăzute în reglementările naţionale (RNTR 1/2005),mai exact prin Inspecţia Tehnică Periodică.

In plus, conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/ 2005 aprobată prin Legea nr. 432/2006, “începând cu data de 01 Aprilie 2006, la împlinirea unui termen de 15 zile de la data expirării ITP sau a asigurării RCA, se suspendă de drept certificatele de înmatriculare ale vehiculelor rutiere aflate în această situaţie”.
Prevederea mentionata nu se materializeaza imediat, proprietarul autoturismului este anuntat de către M.A.I. – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sau, in unele cazuri, este instiintat de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, despre data calendaristica a inregistrarii efective a suspendării certificatului de înmatriculare. “Suspendarea certificatului de înmatriculare se revocă de drept în cazul în care deţinătorul vehiculului face dovada că la data instituirii suspendării îndeplinea toate condiţiile prevăzute de lege cu privire la asigurarea RCA şi ITP”.

Obligativitatea de a efectua inspecţia tehnica periodica cat şi respectarea periodicitatii acesteia i se cuvine deţinătorului legal al autoturismului (în funcţie de categoria vehiculului).
Perioada de efectuare a inspecţiei tehnice periodice se calculeaza incepand cu data primei înmatriculări, iar pentru următoarea Inspecţia Tehnică Periodică, de la data inspectiei anterioare efectuate.