Service Auto – Calitate si Promptitudine – Servicii Profesionale – Diagnoza Computerizata multibrand / ITP / Reglaj Directie / Reparatii mecanice si electrice / Aer Conditionat

Adresa de e-mail: service@autodoc.ro Telefon: 0740075986

INFORMATII GENERALE

Inspectia Tehnica Periodica este necesara tuturor autovehiculelor pentru a putea circula pe toate drumurile publice din Romania asa cum este prevazut in OG81/2000.Art. 1 din OG 81/2000 prevede:

Art. 1 Vehiculele inmatriculate sau inregistrate in Romania pot circula si pot fi utilizate pe drumurile publice din Romania numai daca starea lor tehnica este conforma cu Reglementarile privind certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica, adoptate prin ordin al ministrului transporturilor.

SC AUTODOC SRL service auto va oferta servicii complete pentru autovehiculul tau atat pentru reparatii mecanice si electrice cat si Inspectie Tehnica Periodica ( ITP ).

Lucrarile de tip ITP sunt efectuate de catre specialistii nostri, cu aparate verificate metrologic care permit efectuarea operatiunilor prevazute de legislatie.

Toate aceste tipuri de verificari sunt executate sub asistenta si autorizarea Registrului Auto Roman.
In cadrul service-ul AUTODOC SRL va ofera servicii ITP pentru urmatoarele autovehicule:
1) Autoturisme echipate cu motoare diesel
2) Autoturisme echipate cu motoare pe benzina
3) Autovehicule echipate cu motoare pe benzina + GPL
4) Autovehicule cu tractiune integrala (4×4)
5) Autoutilitare si microbuze cu masa mai mica sau egala cu 3,5 tone

Inspecţia Tehnică Periodică presupune urmatoarele operatiuni;

 1. a) Verificarea aspectului exterior/interior al masinii;
  b) Identificarea masinii (seria caroseriei si a motorului);
  c) Verificarea instalatiei electrice;
  d) Verificarea franelor;
  e) Verificarea functionalitatii farurilor, stopurilor si a semnalizarii;
  f) Verificarea mecanismului de directie;
  g) Verificarea anvelopelor si a jantelor;
  h) Verificarea nivelul de emisii poluante;
  i) Fotografierea autoturimsului inspectat.

ITP expirat? Riscuri si contraventii

Pentru a afla data la care iti expira valabilitatea Inspectiei Tehnice Periodice, verifica certificatul de inmatriculare al masinii, la rubrica “ITP valabil pana la data de …”.

Verificarea valabilitatii ITP-ului unui autoturism poate fi facuta pe internet pe pagina oficiala a Registrului Auto Roman www.rarom.ro.

Totodata pentru a nu risca contraventii in urma expirarii ITP-ului SC Autodoc SRL va pune la dispozitie Odonanta 14/2017 pentru a stii riscurile la care va puteti expune in cazul in care ITP-ul dumneavoastra a expirat insa masina dumneavoastra continua sa circule pe drumurile publice de pe teriroriu Romaniei.

Aboneaza-te la newsletter si fii mereu la curent cu noutatile!