Service Auto – Calitate si Promptitudine – Servicii Profesionale – Diagnoza Computerizata multibrand / ITP / Reglaj Directie / Reparatii mecanice si electrice / Aer Conditionat

Adresa de e-mail: service@autodoc.ro Telefon: 0740075986

FILTRE

Filtre – piese de schimb

Acestea sunt folosite pentru a filtrarea din mediul de operare al autoturismului a impurităților ce pot intra în sistem  din exterior sau din interior, datorita ruperii si uzarii unor piese mobile sau a unor pompe sau compresoare. De asemenea, prezinta și elemente de filtrare capabile să absoarbă gazele si umezeala.

Simptomele defecțiunii

Eficacitate scurtata a sistemelor poate sugera defectarea componentelor. In general, componentele de filtrare înfundate ale sistemului de admisie a aerului și sistemului de alimentare cu combustibil determina negativ constituirea compusului aer-combustibil, fenomen ce conduce la diminuarea puterii motorului, cresterea consumului de carburant și o dinamică scazuta a vehiculului. Uneori sunt prezente rateurile de pornire. In unele cazuri reducerea capacitatii de transfer a filtrului de habitaclu, se poate observa concetrarea prafului pe tabloul de bord, aburirea geamurilor in perioada cu o umiditate ridicata și reducerea performanței încălzitorului și aerului condiționat. In unele cazuri exista prezenta unui miros dezagreabil în interiorul autoturismului. Nu sunt simptome general vizibile, in cazul filtrului de ulei deoarece aceasta este dotat cu o supapă bypass. Pe de altă parte, se poate identifica  scurgeri mici de ulei la locatia montajului componentei.

Cauze

Lichidele auto de o calitate inferioara, precum uleiul și carburantul, ruperea sau uzura ansamblurilor cu componente mobile provoaca deseori contaminarea mult mai rapida a pieselor de filtrare. Filtrele de aer se pot deteriora dacă apar defectiuni la sistemul de ventilatie a carterului,astfel oferind introducerea uleiului in interior. Fisurare sau deformarea piesei poate fi determinata de o presiunea excesivă administrata la instalare.

Aboneaza-te la newsletter si fii mereu la curent cu noutatile!