Service Auto – Calitate si Promptitudine – Servicii Profesionale – Diagnoza Computerizata multibrand / ITP / Reglaj Directie / Reparatii mecanice si electrice / Aer Conditionat

Adresa de e-mail: service@autodoc.ro Telefon: 0740075986

MOTOR

Piese de motor

Motorul reprezinta unitate rezultanta cuplului motor necesar deplasării auto. Aici are loc arderea carburantului, elaborand forța necesară pentru miscarea roților. Motorul angreneaza și alte mecanisme importante dintre care amintim de alternator, pompa de ulei si pompa lichidului de răcire.

De la defectiune la remediere si reparare motor

Motorul auto este cea mai importanta si in acelasi timp complexa componenta al autoturismului dvs. Indiferent cât de bine conduceți, necesitatea reparațiilor motorului va veni odată cu înaintarea în vârstă al masinii. Veți dori ca aceste operatiuni sa fie efectuate de cei mai capabili profesioniști din domeniul reparatiilor, oferindu-va servicii complete auto, sa va gestioneze mașina din eroare până la remediere. De asemenea, este in beneficiul dvs. să știți imediat unde să vă îndreptați pentru rezultate exacte și de lungă durată, locatia noastra este strada Plevnei nr. 28-32, Cluj-Napoca.

Construcția motorului

Elementele principale ale motoarelor cu piston, care sunt cele mai răspândite în prezent, includ:

  • Blocul motor, chiulașa, carterul caracterizeaza corpul motorului. De asemenea in cilindrii sunt prevazuti manșoane.
  • Chiulașa – inveleste cilindrii prin partea capetelor de piston. Aceasta inglobeaza canalele de admisie, camerele de ardere și evacuare cu supape, uneori se afla și bujiile si injectoarele de combustibil.
  • Garnitura chiulașei – sigilează îmbinarea dintre chiulașă și blocul motor. Previne scurgerea și amestecarea lichidului de răcire.
  • Carterul – fixat de jos a blocului motor. Aici gasim arborele cotit. Sub carter este integrata baia de ulei
  • Mecanismul rotativ – construit din pistoane conectate la arborele cotit prin tijele de legătură, punându-l în mișcare
  • Sistemul de distribuție – este cuprins din: dispozitivele de acționare si arborele cu came cu supape , fulii și un lanț.

Simptome ale defecțiunilor

In general defecțiunile indica similiaritati și merg impreuna cu o diminuare a puterii motorului și aparitia unor sunete anormale când autovehiculul se deplasează. Supapele și pistoanele cu defectiuni cu tijele de legătură impreuna pot să producă bătăi în timpul deplasarii. Motorul, in general in astfel de cazuri consuma mai mult combustibil, uleiul consumat crește, iar dinamica auto se scade semnificativ. Daca arde chiulașa, la țeava de eșapament se prezinta o mulțime de fum alb. Deseori se identifica dungi umede pe corpul motorului.

Cauze ale defecțiunilor

Cea mai des intalnita cauza este supraincalzirea motorului. De aici se provoaca arderea garniturii chiulașei, deformarea chiulașei și a blocului motor și chiar degradarea pistoanelor. Cantitatea subdimensionata de ulei determina un număr mare de avarii, inclusiv defectarea unor rulmenți ai motorului, conodurilor pistoanelor și altor elemente constructive. De asemenea cureaua de distribuție ruptă determina de multe ori degradarea și deformarea supapei.

Aboneaza-te la newsletter si fii mereu la curent cu noutatile!