Service Auto – Calitate si Promptitudine – Servicii Profesionale – Diagnoza Computerizata multibrand / ITP / Reglaj Directie / Reparatii mecanice si electrice / Aer Conditionat

Adresa de e-mail: service@autodoc.ro Telefon: 0740075986

SET CUREA DISTRIBUTIE

Acesta este un set de piese utilizate pentru reparația supapelor de motor. Kit curea distributie cuprinde toate piesele de acționare care trebuiesc schimbate regulat. Ofera o restabilire succinta a funcționalității curelei de distributie.

Modele

Set curea de distribuție și pompă de apă poate fi alcatuit din varii componente, deoarece dispozitivul de acționare se deosebeste în funcție de modelul autoturismului. Se deosebeste după număr, tipul și dimensiune rolel, profil curea de distribuție și tip pompa apă.

Pompele pot fi fabricate din fontă sau din aluminiu. Rotoarele sunt metalice sau din plastic. Rotoarle metalice reprezentate prin longevitate si durabilitate Dar, au inerție marita, fiind nevoie de o forță ridicata pentru agrenarea pompei. Rotoarele din plastic, fiabile si usoare dar prezinta o rezistența mecanică inferioara. De asemenea, lamelele rotorului isi pot schimba forma originara datorita acțiunii perpetue a temperaturii ridicate,acest fapt ce influenteaza randamentul generală a unității.

Instrucțiuni de utilizare

Premergator instalarii unui set curea de distribuție și pompă de apă este indicat spălarea sistemului de răcire, altfel contaminanții vor zgâria noile elemente.

Pentru a prelungi durata de funcționare a curelei de distribuție și pompei de apă, trebuie retinut ca trebuie inlocuit la timp lichidul de răcire și să utilizati doar piese indicate de fabricantul autoturismului dumneavoastră.

Particularitati ale defecțiunilor

Sunetele anormale de sub capotă în timpul agrenarii motorului precizeaza adesea deteriorarea unei componente din structura setul curea de distrbuție și pompă de apă. Daca se aude unui vuiet acest fenomen poate preciza defectarea rulmentului pompei. Avaria mecanismului de distribuție indica in cele mai des intalnite cazuri, defectarea motorului, cum ar fi funcționarea cu smucituri sau puterea diminuata a motorului. In unele cazuri motorul poate să nu mai pornească. Prezenta lichidului de răcire de pe carcasa pompei sau al altui ansamblu de sub capotă poate fi consecinta unei scurgeri la inelul ermetic sau carcasă.

Cauze  defecțiunilor

In general, avarile elementelor din compoziția kitului cu curea de distribuție și pompă de apă este deteminata de neglijarea indicatiilor de instalare.

Concomitent, o curea strânsă mai mult decat necesar poate conduce la distrugerea rulmenților fuliilor și pompei și de asemenea a axului pompei.

Calitate inferioara a lichidului de răcire sau nu este înlocuit cand ar fi trebuie sa fie inlocuit poate determina apariția coroziunii. Prezinta și un risc de cavitație, din cauza avarierii vechiului lichid.

Aboneaza-te la newsletter si fii mereu la curent cu noutatile!