Service Auto – Calitate si Promptitudine – Servicii Profesionale – Diagnoza Computerizata multibrand / ITP / Reglaj Directie / Reparatii mecanice si electrice / Aer Conditionat

Adresa de e-mail: service@autodoc.ro Telefon: 0740075986

SISTEM AER CONDITIONAT

Piese de schimb aer conditionat

Sistemul de aer condiționat utilizat pentru răcirea aerului din interiorul autoturismului. Acesta ofera confortul în interior nefiind conditionat de temperatura externa.

Când aerul condiționat nu funcționează așa cum a fost proiectat, nu sunteți expus doar la conducerea cu disconfort de temperatura, dar este posibil să nu puteți curăța condensul din interiorul parbrizului în timpul ploii.Aer condiționat al vehiculului oferă tuturor pasagerilor confort și siguranță pe tot parcursul calatoriei. Face mai mult decât să mențină aerul pur și simplu răcoros pe timp cald atrage, de asemenea, umiditatea în zilele reci și umede pentru a vă curăța gemurile pentru a crea vizibilitate optima.

Sfaturi de întreținere sistem aer conditionat

  • Mentineti compartiment motor curat. Indepartati când este cazul rezidurile prezente pe condensator.
  • Verificati daca tuburile sunt bine asamblate. Dacă tuburile prezinta neconformitati precum slăbire sau a strângerii elementele de fixare.
  • Efectuati periodic intretinerea aerului condiționat. Confromati-va dupa indicatiile si recomandarile producatorului sau a unui service auto autorizat.
  • Iarna utilizati sistemul ca o mentenanta preventivă. In acest sens gresati elementele interioare, oferindu-le protectie contra uscarii sau a coroziunii.
  • Schimbati filtrul de habitaclu de cel putin două ori pe an.
  • In cazul in care autoturismul a stat în soare la temperaturi ridicate, aerisiți masina, apoi utilizati aerul condiționat. In acest fel micsorati presiunea asupra compresorului și reduceti gradul de îmbolnăvire.
  • Nu completați sistemul de aer condiționat de sine stătător. Fără instrumente potrivite nu veți putea controla presiunea din sistem. Excesul de freon este foarte periculos deoarece poate cauza un șoc hidraulic și deteriorarea compresorului.
  • Inchideți toate geamurile masinii daca se utilizeaza aerul conditionat. Aerul cald din exterior, va contribui la uzura prematura a tuturor componentelor sistemului de aer condiționat.

Particularitati si cauze defecțiuni aer conditionat

Zgomotele și bătăile pot indica uzura rulmentului fuliei.

Cand sistemul de racire nu mai ofera randamentul scontat acesta poate fi rezultatul unei posibile scurgeri, infundare supapa de control termostat sau o defectiune a senzorului de presiune.

Lipsa lubrifiantului poate cauza disfunctionalitati ale sistemului, de exemplu, cand sistemul nu a fost folosit o perioadă indelungata. In general, este indicat ca aerul condiționat sa fie pornit cel puțin o dată pe săptămână. Coroziunea care produce avarii radiatorului și încălzitorului poate fi determinata de avarierea filtrului-uscătorului.

Aboneaza-te la newsletter si fii mereu la curent cu noutatile!