Service Auto – Calitate si Promptitudine – Servicii Profesionale – Diagnoza Computerizata multibrand / ITP / Reglaj Directie / Reparatii mecanice si electrice / Aer Conditionat

Adresa de e-mail: service@autodoc.ro Telefon: 0740075986

SISTEM APRINDERE SI BUJII INCANDESCENTE

Sistemele de aprindere si pre-incalzire sunt implicate direct in pornirea motorului insa acestea indeplinesc si alte functii. Sistemul de aprindere este folosit in special motoarelor pe benzina care este destinat sa produca scanteie care urmeaza sa aprinda amestecul aer-combustibil.

Sistemele de preincalzire sunt destinate motoarelor diesel, functia lor principala este de a incalzi aerul din camera de ardere pentru a uzura pornirea motorului rece.

Constructia sistemelor de aprindere si pre-incalzire

Principalul obiectiv al sistemului de aprindere este acela de a transforma tensiunea joasa a sistemului de bord in tensiune inalta si de a produce scanteie pentru aprinderea amestecului aer-combustibil . Aceasta tensiune este transformata de catre o bobina de aprindere. Curentul creat este mutat la distribuitor iar dupa aceea prin cablurile de inalta tensiune la bujia cilindrului unde se produce o descarcare de inalta tensiune printre electrozii ei.

Acest sistem poate sa mai include si un releu , uneori si un intrerupator de contact care ajuta si el la controlul sistemului.

Sistemul de pre-incalzire are un altfel de principiu fata de cel de aprindere. Bujiile folosite la sistemul de pre-incalzire sunt dispozitive electrice de incalzire care functioneaza prin controlul acestora de catre un releu dat de o unitate de control separata. Cand aceste bujii sunt pornite indicatorul corespunzator se aprinde pe tabloul de bord.

Sfaturi pentru intretinere

  • Verificati ca toate cablurile si conectorii sa fie bine atasati
  • Nu lasati sistemul de aprindere prea mult timp pornit cu motorul oprit pentru a nu cauza supra-incalzirea bobinei
  • Folositi doar combustibil de inalta calitate altfel riscati ca bujiile sa fie acoperite de funingina

Semne de defectiuni

Detectarea defectiunilor sistemului de aprindere si de pre-incalzire nu este una dintre cele mai usoare defectiuni de detectat deoarece majoritatea au simptome similar. Ca exemplu dificultatea de a porni un autovehicul cu benzina sau cu motorina poate sa fie din mai multe consecinte insa o vizita la mecanic ar fii ideala.

Aboneaza-te la newsletter si fii mereu la curent cu noutatile!